Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Spørgsmål til loven omkring leje og fremleje

Jeg har kigget lidt på love omkring leje og fremleje, men jeg kan ikke helt gennemskue dem. Har jeg forstået det rigtigt hvis jeg siger at andelsboligforeningen ikke har indflydelse på om man fremlejer? Man kan fremleje max halvdelen af boligen? og man sætter selv lejen?

Vores svar fra

Det er nok en lidt forenklet opfattelse af problemstillingen, men jeg kan i hvert tilfælde svare, at såfremt der ikke er noget i andelsforeningens vedtægter der taler imod fremleje, så vil jeg antage at du kan gøre det. Du skal dog ikke glemme, at formelt bevarer du forpligtelsen til at indgå i de fællesskabs forpligtelser der måtte være (pasning af fælles areal el. lign.), og i det tilfælde du ikke kan formå den du fremlejer til at deltage, så må du selv frem med riven.

Jeg kan ikke finde belæg for at man max skal kunne fremleje halvdelen af boligen. Du kan fremleje den hele, og – som udgangspunkt  – opkræve max svarende til din egen betaling. Altså ikke lave det til en »overskudsforretning«. Den der lejer vil nemlig kunne klage over lejen, såfremt han/hun finder den for høj, eller senere hører om hvad eventuelt andre betaler.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.