Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Solgte andel højere end opgjorte værdi

SPØRGSMÅL:

Vi fik i vores andelsforening på en generalforsamling et år fortalt, at der er afsagt en dom, hvor en sælger af en andelsbolig fik medhold i, at han måtte sælge andelen til den opgjorte andelskrone, der var højere end den på generalforsamlingen vedtagne.

I vores forening er der en margin på 400 kr. mellem hvad andelskronen reelt er værd og hvad den er fastsat til. Må man når man sælger sin andel sælge til den høje/reelle værdi?

Vores svar fra

Det er korrekt, at der er blevet afsagt en dom, hvor sælger fik ret i sin påstand om, at andelen burde handles til den opgjorte egenkapital i foreningen. Præmissen for at sætte en lavere andelskrone end den, som andelshaveren maksimalt kan kræve er begrundet i, hvorvidt foreningen har behov for/har foretaget regnskabsmæssige henlæggelser til fremtidig vedligeholdelse eller alle er videre om, at en sådan renovering vil være forestående.

I kan således med fordel drøfte denne problemstilling med jeres administrator/revisor, således at I ved, hvorledes I konkret balancerer dette i jeres forening.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.