Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Skjulte fejl

Spørgsmål: Til Advokat Henning Petersen. Jeg har pr 1.7 købt en andelslejlighed, hvor det har vist sig at der var sætterevner i badeværelses gulv og 2 vandrør der føres gn. væg uden vandtæt isolering dvs. hul gn flise ca 2 cm større i diameter end rør. Alt dette var skjult under og bag stort smedejernsbadekar. Jeg har benyttet mig af min 14 dags indsigelsesret. Andelsboligforeningen betaler reparation af bærende konstruktioner , men andelshaver skal selv betale klinker og lægning. Jeg mener at denne sag er en skjult fejl, og at jeg ikke kan pålægges tvungne ekstraudgifter i forbindelse med dette. Formanden mener på den anden side at “sælger bare kunne have udbedret dette, og så lagt denne udgift oveni prisen som forbedring. Vrøvl? Spørg: 1) lovgivning omkring skjulte fejl. 2) er laveste standard ikke funk. dygtigt badeværelse hvis andet ikke er bemærket?

Vores svar fra

Problemet er at det der kunne være en forbedring/værdi for  brugerne af lejligheden har vist sig at være behæftet med alvorlige fejl, således at den stand hvori du som køber har overtaget lejligheden er ringere end du med rette kunne forvente. Foreningen/sælger må betale for den fuldstændige afhjælpning incl klinker mv.
Det er iøvrigt et åbent spørgsmål om klinker på dit badeværelsesgulv overhovedet er en forbedring eller blot udtryk for  en almindeligt afholdt vedligeholdelsesudgift.
Lovgivning: Vedtægtens bestemmelser og foreningens praktisering af værdiansættelser af forbedringer. Iøvrigt almindelige , generelle retsregler, herunder Andelsboligforeningslovens § 5 stk 9 og stk 10 med tilknyttede  retspraksis.
Sp 2 : Jo det skal naturligvis fungere og være håndværksmæssigt iorden. Det du har købt var ikke iorden og du skal ikke betale.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat

ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.