Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Skjult vandskade

For et halvt år siden solgte jeg min andelslejlighed til min fætter. Da han ville lave nyt køkken, opdagede han en vandskade under køkkenskabene. Det viste sig, at denne havde forårsaget råd under gulvet i både køkken og soveværelse. Han kontakter mig per telefon for at høre, om jeg kender noget til det. Da kommer jeg i tanke om en episode for år tilbage, hvor jeg selv opdagede en vandskade i mit eget loft. Jeg kontaktede viceværten, som sendte en maler, der kunne udbedre skaden. Da jeg efterfølgende gik i bad i min brusekabine, som var installeret i soveværelset, bankede viceværten på døren. Han var blevet kontaktet af underboen, fordi vandet løbe ned af væggene hos ham. Jeg opdagede at køkkengulvet sejlede og forstod at brusekabinen ikke var sluttet til. Viceværten sagde, at det måtte være mit problem, og at jeg måtte kontakte min egen forsikring eller høre andelsforeningen. Jeg svarede hertil, at det måtte være malerens problem, da han ikke havde tilsluttet den eller oplyst mig om, at den ikke var tilsluttet. Hertil svarede viceværten, at han nok skulle tage hånd om problemet, og at jeg ikke skulle sige noget til nogen. Jeg tog ham på ordet og tænkte ikke yderligere over den sag, før jeg blev kontaktet af min fætter. Det sidste halve år har han gennem administrator kæmpet med at få andelsforeningen til at betale for skaden. Nu endelig har deres forsikring betalt for udbedring af skaden. Men han har haft mange udgifter forbundet med sagen såsom køb af nyt køkken, tab af lejeindtægt fra lejer af det ene værelse, han har ikke haft noget sted at bo mv. Disse udgifter vil han have andelsforeningen til at dække, men det vil de ikke. Nu overvejer han at lægge sag an mod dem, og de siger, at jeg højst sandsynligt vil blive stillet til regnskab for ikke at have vedligeholdt min lejlighed. Det drejer sig altså om en skjult skade, som hverken jeg, min fætter eller vurderingsmanden har opdaget, før han overtog. Mit spørgsmål er nu, hvordan vil denne sag ende? Hvilke regler gælder ved salg af andelslejlighed på dette område? Skal jeg regne med, at det bliver mig, der skal dække hans udgifter? Når andelsforeningens forsikring har betalt skaden, må de vel også stå til ansvar for resten? Håber I kan hjælpe mig, for jeg er meget i tvivl om mine/ min fætters rettigheder i denne sag.

Vores svar fra

Det er vanskeligt at udtale sig om hvordan denne sag vil slutte, hvis den indbringes til afgørelse ved domstolene. Der er mange konkrete forhold der spiller ind og som dommeren skal bedømme sammen med forklaringer fra vidner , vicevært, maler m.fl.

Når du oplyser at ejendommens forsikringsselskab har taget skaden til dækning under den af foreningen tegnede forsikring, må det lægges til grund at hele skaden skal dækkes , men med fradrag af selvrisiko, hvis en sådan er aftalt. Tabt indtjening er ikke dækket af foreningens forsikring således at din fætter selv må bære dette tab.
Min vurdering er, på baggrund af dine oplysninger i spørgsmålet, at du skal afvise at deltage i dækning af udgifterne, idet jeg vurderer at en retssag rejst af din fætter vil have en  ringe udsigt til at nyde fremme i en dom, der pålægger dig at betale en del af tabet.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Information, viden og juridiske nyheder få det hele i vores nyhedsbrev – Tilmeld dig her!

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.