Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Skimmelsvamp ydervæg

hej jeg er igang med at sælge en gammel andelslejlighed, hvor der i flere år om vinteren har været skimmelsvamp på ydervæggen i soveværelset. Problemet holdes i skak ved hyppig udluftning og afvaskning med skimmeldræbende sæber o.lign. Men jeg er i forbindelse med salget blevet bekymret for, om det er noget jeg kan blive gjort erstatningpligtig overfor om halve og hele år. Selve fugtproblemet ligger i bygningens konstruktion med relativ dårlig isolering og tætte vinduer m.m. Jeg vil gerne spille med helt åbne kort, men vil også gerne, at det ikke er noget jeg behøver at bekymre mig om , når salget er overstået. Hvordan står jeg rent juridisk? med venlig hilsner
Foreningsnavn: dybbølsgade
Navn: Mette Sørensen

Vores svar fra

Kære Mette sørensen
Skimmelsvampproblemet er  principielt andelsboligforeningens og ikke dit, men du bør oplyse køberen om at der er tale om en gammel uisoleret ejendom som kræver hyppig udluftning, hvis man vil være sikker på at der ikke er synlige angreb af skimmelsvamp. Der er skimmelsvampsporer allevegne.Opgaven  i alle boliger er at sørge for god udluftning således at svampen ikke får fat .
Men  rådet er at oplyse om det du ved. Foreningen bør måske tage spørgsmålet til debat, om der kan gøres noget ved isolering eller lignende for at minimere svampeangreb.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.