Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skimmelsvamp pga. kuldebro

Vi bor i en treværelses andelsbolig, som vi købte for et år siden. Det har vist sig at der er skimmelsvamp i et hjørne inde i soveværelset (og det ser ud som om det har været der i mange år). Andelsforeningens tilknyttede arkitekt har kigget på det og mener det skyldes en kuldebro. Vi har fået at vide af andelsforeningen t det er vores eget problem, og at vi selv skal betale for renovering. Det skyldes at bygningen er fra 1932 og dengang var kuldebroer ikke et problem, fordi væggene kunne ånde igennem datidens tapet og maling. Kan det passe, at det kun er vores økonomiske problem og ikke andelsforeningens? Ikke mindst når skaden ser ud til at være gammel og skyldes en kuldebro.

Vores svar fra

Vedrørende spørgsmålet om skimmelsvamp i andelsboliger, er der mig bekendt ikke sket en afklaring af problemstillingen i retspraksis.

Som udgangspunkt vil man dog nok vurdere, omfanget af skimmelsvampen herunder om mængden sædvanligvis vil udgøre en sundhedsmæssig risiko. Det bemærkes i den forbindelse, at skimmelsvamp forekommer i de fleste af vores omgivelser men typisk kun udgør et problem i store mængde og overfor personer, der er særligt følsomme overfor skimmelsvampen.

Herudover vil man nok se på årsagen herunder om denne er sædvanlig for ejendomme af den pågældende karakter samt hvad der skal til for at afhjælpe problemet.

Som det fremgår af ovennævnte, er det desværre meget svært at give et sikkert svar. Under henvisning til ejendommens alder og årsagen (kuldebroen), er der noget der kunne tyde, at foreningen ikke har pligt til at foretage sig noget……men svaret er som sagt usikkert.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.