Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Skimmelsvamp og fugtskader

Vores forening har 3 lejligheder i et lille byhus. Stueetagen har nægtet at lukke håndværkere ind til at sætte nye vinduer i. Selv ikke med advokats hjælp har tømrerne kunnet få adgang. Fogedretten afviste sagen. Hvorfor? Stueetagen har også mundtligt og åbent erkendt at hans badeværelsesgulv er utæt. Resultatet er en langvarig vandskade af en bærende bjælke, som forsikringsselskabet nu nægter at forsikre. Igen venter vi på fogedrettens afgørelse men har ikke de store forhåbninger. Hvordan kan han nægte håndværkere adgang til en så alvorlig skade? Og hvorfor synes vi andre ikke at have nogen rettigheder? Hvad glemmer vi at gøre? På det seneste breder skimmelsvamp sig nu fra gulvpanelerne på 1. sal. Beboerne har prøvet at vaske det af, men det kommer igen – hurtigere og hurtigere. Vi ved at skimmelsvampen kommer fra stueetagen, for det er det eneste sted i huset, hvor der gror svamp. Det gror endda på indersiden af vinduerne. Hvad skal vi gøre i dette tilfælde? Skal vi virkelig forvente, at vi ikke kan få hjælp af hverken advokat eller fogedret? Med skimmelsvampen trues vi jo direkte på vores helbred. Har vi ingen sanktionsmuligheder? Jeg håber, I kan hjælpe os med at finde de rigtige paragraffer, så vi kan få løst vores problemer. Med venlig hilsen Kent Dahl
Navn: Kent Dahl

Vores svar fra

Kære Kent Dahl
Det lyder meget mærkeligt. Det er jo foreningens ejendom, hvor andelstagerne har brugsret til deres boliger. Hvis en andelstager ikke vil give adgang, misligholder han sine forpligtelser og medlemsskabet af foreninge kan bringes til ophør efter særlige regler.an må herefter flytte og fogden kan hjælpe hermed.
I skal finde jer en god advokat til at hjælpe sagen på plads.

med venlig hilsen
henning petersen
advokat
advodan

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.