Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skimmelsvamp og ansvar

Hej, der er med stor sandsynlighed skimmelsvamp i min lejlighed. Vedvarende problemer med øjne og luftveje har gennem det sidste 1½ år været tiltagende. Både øjenlæge og Teknologisk institut mener, at lejl. bør undersøges for skimmelsvamp. (Der er skimmelsvamp i andre dele af ejendommen – mest på øvre etager. Og en anden lejl. er blevet renset for 300.000 kr). Andelsforeningen har ikke mange penge og der vil sandsynligvis være modstand mod at undersøge min lejl. Skal jeg selv afholde udgifterne i den forbindelse? – Tekn. Inst. mener – på baggrund af min beskrivelse af sovevær (hvor svampen sikkert er), at jeg er ansvarsfri fordi en inder’væg’ af tynd træplade har været opsat (mod en ydermur) INDEN jeg flyttede ind for 16 år siden. Jeg ser frem til jeres svar.

Vores svar fra

Tak for dit spørgsmål.
Andelsboligforeningen har ikke en egentlig pligt til at foranstalte undersøgelser, men kan til gengæld blive forpligtet til at erstatte dine udgifter til tests, hvis de afviser din anmodning om at undersøgelse skal foretages og du efterfølgende bekoster undersøgelse, som bekræfter, at der er væsentlige problemer, som ikke skyldes din anvendelse af lejligheden. Du bør indledningsvist skrive til bestyrelsen og beskrive det konstaterede og dine gener derved, med opfordring til at andelsboligforeningen snarest undersøger og løser problemet. Afslår foreningen reklamationen bør du – forinden du eventuelt selv iværksætter undersøgelser – varsle bestyrelsen, at du som følge af afslaget selv iværksætter de nødvendige undersøgelser, og at du forbeholder dig at kræve dine omkostninger dertil refunderet af foreningen.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 | Fax: 49 21 58 30
Email: erma@advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.