Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Skimmelsvamp i kælderen

I vor forening er der konstateret skimmelsvamp i kælderen, i den forbindelse skal der sprøjtes i alle kælderrum. Nogle andelshavere har ikke – som anmodet om i brev – tømt deres kælderrum. Kan foreningen åbne disse kælderrum og tømme dem på andelshaverens/lejers regning.

Vores svar fra

Det korte svar er ja, men I skal tage jer i agt for at undgå efterfølgende erstatningsansvar.

Det er andelsboligforeningens rum. De er udlånt til andelshaverne. Andelsboligforeningen har adgang, og det skal som udgangspunkt være med fogedens hjælp. Fogeden til normalt indkalde de pågældende andelshavere. Er der tale om behov for hastende adgang – det vil typisk være en rørskade – kan I gå ind uden denne procedure. I bør selvfølgelig først prøve at komme i kontakt med de pågældende andelshavere. Lykkes det ikke, bør I være flere, og I bør tage fotos undervejs. Og I bør selvfølgelig lukke og låse og give besked til de pågældende andelshavere.

I må vurdere, om hasteproceduren kan anvendes. Det afhænger nok af, hvad fagmanden, der skal sprøjte siger – herunder af, om han siger, at der skal sprøjtes overalt samtidigt. Hvis ikke, bør ikke bøje reglerne.

Fogeden kan ikke tage stilling til omkostninger. Det må klares under en efterfølgende sag. Det er her vigtigt, om I har fortalt andelshaverne, at adgang var nødvendigt, og at I vil holde dem ansvarlige for omkostningerne.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.