Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skimmelsvamp i gammel andelslejlighed

Jeg har netop fået konstateret skimmelsvamp i min andelsbolig. Jeg bor i en stuelejlighed. Manden der tog prøverne målte vægtemperaturen i gavlen, altså bunden af hjørnet i min stue, hvor tapetet længe har løftet sig fra væggen, til 8 grader. Så kold må en væg ikke være overhovedet, Jeg ved at byggerier er fra krigen og blev hurtigt opført til noget boligbyggeri til jøderne. Så isoleringen var ikke noget der blev prioriteret, der blev i stedet brugt div skraldeelementer til hulmursisolering. Jeg ved også at andre bygninger i foreningen har lidt under fugt/svamp fordi bygningerne ligger på en skråning og slår revner. Mit spørgsmål, lyder – bliver denne renovering af væggene i min stue for egen regning eller er det foreningens forsikring der dækker. Min forsikring dækker forventelig ikke for skimmelsvammp. Tak for hurtigt svar.

Vores svar fra

Det er tvivlsomt om der kan opnås en forsikringsdækning på en skade af denne type. Jeg mener, at foreningen bør overveje at få gennemført en gennemgribende efterisolering, hvis forholdene er så ringe, som du beskriver dem.
I skal under alle omstændigheder have den lovpligtige energimærkning inden 01.07.2009, og i den forbindelse bør foreningen overveje at få udarbejdet en tilstandsrapport for alle bygningsdele i ejendommen. I skal kontakte en rådgivende ingeniør, så I kan få et tilbud på disse ydelser. Det kunne godt være os.

_____________________________
Med venlig hilsen
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard A/S
Tlf.: 3297 0107 / fax: 3297 0137
E-mail: fei@eibyeogholmsgaard.dk www.eibyeogholmsgaard.dk _____________________________

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.