Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skimmelsvamp i foreningen

For et år siden kontaktet jeg min bestyrelse og vicevært ang. bekymring for skimmelsvamp – da vi lider af hovedpine og er bekymret for vores søn på 15 mnd. Efter flommen i juli forværret situationen sig og vi mærker en meget slem lugt i vores lejlihed. Vi bor i stue (Tv + Th). Jeg skriver flere mails til brstyrelse og forklarer min bekymring, og spørger om de har kontrol med kælder. Det har de, svarer min formand. Jeg bliver ved og skriver at jeg vil have lejl.+ kælder testet for skimmelsvamp. Endelig sker det noget, og en mand fra skimmelkompagniet kommer og tager prøver i vores lejlighed + kælder. Jeg får samtidig se vores kælderlokaler (de bliver udlejet til erhverv, og bliver brugt til opbevaring af varer). Her var det frygtelig. Kældergulv var stadig meget våd og den var fuld af møbler/hvide varer, dvs at den var ikke blevet ryddet og tørret/udluftet. Dvs. at min bestyrelse har løjet om situationen…. Efterfølgende får jeg svar fra bestyrelse om at vores lejlihed var fri for skimmelsvamp og at kælder vil blive ryddet inden den 15 august. Jeg skriver at jeg ønsker indsigt i rapport. Efter to mails får jeg rapporten, men kun omkring vores lejemål, jeg får ingenting at vide ift. hvad det er galt med vores kælder. Jeg skriver gentagne mails og får til svar at jeg har ingenting med kælder at gøre…. Da kontakter jeg skimmelkompagniet og der kan de fortælle mig at det er stor vækst af skimmelsvamp i vores kælder, og at det er i høj grad sundhedsskadelig for os. De fortæller også at de har indtryk af at bestyrelse ønsker at skjule sandheden, da de har bedt om en opdelt rapport, selv om det er en helheds undersøgelse. Jeg skriver igen til bestyrelse og fortælller hvad jeg ved og at jeg stadig ønsker indsigt i rapport og i hvordan behandlingen sjal foregå ( kælder er stadig ikke tømt). Nu er det gået en uge og mon bestyrelse svarer ikke min mail. Har jeg ingen ret til at vide hvad der foregår? Det er jeg som har bedt om undersøgelse og det er vi der er bekymret for vores søns og vores helbred. Hvad bør jeg gøre?

Vores svar fra

Også selvom udgangspunktet er, at alle medlemmer i en forening ikke har ret til at se alle de bilag, som bestyrelse behandler i dens virke.

Hvis du måtte få problemer med at få tilgang til materialet med ordet kraft, vil jeg anbefale dig at få stemt dørklokker og for at få samlet nok medlemsopbakning til at der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvor du fremsætter et forslag om, at bestyrelsens pålægges at offentliggøre samtlige dokumenter i skimmelsagen. Det kan ofte være en hurtigere og billigere vej til aktindsigt end at gå ind i en tvist med advokatbistand, altså forudsat at du kan få nok sympati for dit ønske om indsigt.

Se vedtægterne vedr. de nærmere regler for indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling.

I øvrigt har jeg svært at ved at forstå bestyrelsens bevæggrunde for at holde noget skjult, da bestyrelsen i værste fald risikerer et (erstatnings)ansvar, hvis den ikke agerer som enhver fornuftig bestyrelse ville gøre i en tilsvarende situation, dvs. loyalt informerer berørte beboere, hvis der vel og mærke er et skimmelproblem i ejendommen.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.