Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Skimmelsvamp – skal andelsboligforeningens forsikring betale?

Jeg har en lille andelslejlighed i en andelsforeninge i Københavns nordvest kvarter. Da jeg købte lejligheden var der ikke lavet noget ved den overhovedet, dog var badeværelset blevet malet. Mit problem er, at der er skimmelsvamp på badeværelset, og at denne skimmelsvamp kommer indefra, altså ikke pga. overflade-fugt. Jeg har siden det blev klart for mig, at der var tale om skimmelsvamp, snakket med andelsforeningens bestyrelse, andelsforeningens administrator og min egen forsikring, vedrørende udbedring. Andelsforeningnens administrator og bestyrelse mener, at det enten er mig selv eller mit forsikringsselskab der skal betale for rengøringen. Derimod fortæller mit eget forsikringsselskab fortæller mig, at det er andelsforeningens forsikringsselskab der skal betale. Mit eget synspunkt er, at skimmelsvampen tydeligvis kommer indefra, endvidere er det meget sandsynligt, at den har været der længe, derfor er der også en overvejende risiko for, at den er i væggene, derfor mener jeg, at andelsforeningnens forsikringsselskab bør betale… Har jeg ret?

Vores svar fra

Det skal først entydigt afklares hvorfra skimmelsvampen hidrører og om det er som følge af ejendommens konstruktion. Hvis det er manglende udluftning er det dit eget problem.

Hvis det kan henføres til hovedejendommen, f.eks. mure og træværk er det andelsboligforeningens problem.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.