Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Skattesag/opgaver som formand i en andelsboligforening

I den lille andelsboligforening på 3 lejligheder hvor jeg bor har vi fornylig vundet en sag overfor skattevæsnet som handlede om beskatning af de enkelte lejlighedsindehavere i andelsboligforeningen. Skat mente at vores gamle vedtægter lignede et boligkollektiv og ønskede at beskatte os derefter. D.v.s. de havde anlagt sag mod de enkelte ejere ; damen på 2 sal , begge mine overboer og så mig. I alt 4 personlige skattesager. Jeg fik anbefalet en god advokat på skatteområdet og de andre foreningsmedlemmer koplede sig på i troen at det kunne køres som en andelsboligsag, hvilket advokaten poienterede på 1 møde at det var der ikke tale om. Ikke 3 sager 1 for hver lejlighed, men 4 enkelte personlige sager med samme situation pga vores vedtægter i foreningen.d.v.s. Jeg gjorde dem herefter opmærksom på skriftligt at de ikke behøvede at bruge min dyre advokat og slet ikke hvis det fik dem til at rode rundt i hvorvidt det var en skatte,sag mod foreningen eller imod os 4 andelshavere hver især. Hver gang vi har modtaget en regning af advokaten(og de er ikke urimelig høje) begynder mine overboer(de 2 i samme lejlighed)at brevveksle ,maile og diskutere når vi mødes om de regninger retmessigt ikke burde deles i 3 i stedet for i 4. Advokaten siger at regningerne/ sagerne går på personnumre derfor 4 afregninger. Nu truer overboerne med at tage betaling for det stykke arbejde som er gjort i forbindelse med at få opdateret disse gamle vedtægter .hvis damen på 2 og jeg ikke betaler en del af de regninger ovenboerne har modtaget fra advokaten. Det skal siges at Manden har været valgt ulønnet formand i foreningen i perioden , noget vi skiftes til i foreningen. Jeg mener ikke bare man kan underkende advokatens måde at fordele regningerne på i forbindelse med skattesagerne, hun har endda delt den op i timer pr person og i timer hun efterfølgende har brugt i forb. med vedtægtsændringen for foreningen.dvs en seperat regning til andelsboligforeningen. Jeg mener heller ikke at en formand efterfølgende kan sende os en regning på sit arbejde- fra sit ejet firma på det arbejde han har udført i foreningsøjemed, så burde han have sagt ftidligere at han ville have penge for at gøre det .Jeg har faktisk hjulpet lidt til med diverse småundersøgelser , det kræver jeg da ikke betaling for.Han har sært nok ikke noget imod at vi andre laver regnskab gratis for foreningen det gider han ikke tage sig af… Hvad skal jeg gøre han er rigtig grov, og uforskammet manipulerende i tonen. Hvad er det korrekte?-Skal jeg virkelig betale regninger det er adresseret til dem ovenpå.og skal foreningen virkelig betale for noget han har udført i sin periode som formand, det står ingen steder at man skal have penge for det. Jeg håber at i kan hjælpe mig lidt på vej.

Vores svar fra

Jeg er helt enig med dig.
 
Formanden kan ikke sende regninger og ikke kræve betaling for sit arbejde når det ikke er aftalt.
 
I bør således nægte at betale noget som helst.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.