Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Skal udbedringer af mangler på el-installationer godkendes?

Hej, Jeg er netop ved at sælge min andelslejlighed, som jeg er fraflyttet. I forbindelse med salget er der blev udført et el-syn i henhold til vedtægterne. Foreningens vicevært har stået for at vælge en aut. elektriker til at udføre det, som er en af hans tidligere kollegaer. El-synet viste, at der var en række ting, som skulle udbedres. Jeg har nu haft et aut. el-installatørfirma til at udbedre manglerne, de kommer så også med en erklæring om, at lejligheden nu er gennemgået og udbedret – det er et stort firme, der laver rigtig mange el-syn. Nu ønsker foreningen at indføre en ny praksis, nemlig, at den første el-installatør skal komme tilbage og godkende. Kan de kræve det? Bestyrelsen er sådan set velkomne til at komme og se tingene i gennem. Men jeg har ikke meget lyst til at få besøg af den pågældende installatør, ikke mindst fordi han havde vedlagt el-synet et tilbud om udbedring, der var 5 gange så stort som det, det andet firma kunne gøre det for – og så har jeg ikke lyst t il at skulle betale ham for endnu et besøg.

Vores svar fra

Hvis du kan fremvise en el-attest, der dokumenterer lovligheden af el-installationerne i din lejlighed, vil bestyrelsen ikke kunne forlange yderligere, medmindre dette fremgår af vedtægten eller praksis i foreningen.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.