Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skal jeg vente med at sælge til vi får lavet forbedringer?

Hej.
Jeg bor i en andelsbolig beliggende i Roskilde.
Vi skal engang til foråret have foret alle faldstammer samt nye vinduer.
Vinduesprojektet forventes at gå igang i marts og vil vare 3 måneder. Faldstammer for vi formentlig lavet før.
Men da jeg skal flytte I april er mit spørgsmål: vil jeg kunne tjene på at vente til projektet er færdig, engang i juni/juli og i den periode betale div. Afgifter for en lejlighed jeg ikke bruger? Eller skal jeg sælge i marts, altså inden vi for lavet vores forbedringer?
En valuar har meldt ud at han regner med at kunne holde hånden under vores andelskrone.

— Simon

Vores svar fra

Kære Simon,

Tak for din forespørgsel.

Normalt vil udgifter til vedligeholdelse blive fratrukket egenkapitalen og dermed andelskronen, herunder fx en andel af en vinduesudskiftning og udskiftning af faldstammer. Andelskronen vil dermed falde.

Du angiver dog, at ”En valuar har meldt ud at han regner med at kunne holde hånden under vores andelskrone.” Vi antager, at dette betyder, at valuaren mener, at den pågældende forbedring til nye vinduer vil kunne hæve værdien af ejendommen, så den implicit dækker den udgift der forbundet med vedligeholdelsesdelen på vinduerne og udgiften til faldstammer.

Ved ovenstående forudsætninger og alt andet uændret, da vil der være en uændret andelskrone, og dermed vil det være ligegyldigt, om du afhænder din andel nu eller til sommer.

Med venlig hilsen
VALUAREN

Peter Ryaa

Peter Ryaa
Om forfatteren Peter Ryaa er ejendomsmægler/DiplomValuar og indehaver af erhvervsmæglervirksomheden VALUAREN. Peter Ryaa har været i ejendomsbranchen siden år 2000 og beskæftiget sig med salg og vurdering af investeringsejendomme samt vurdering af andelsboligforeninger, herunder vurdering af individuelle forbedringer ved salg af andele. VALUAREN har et samarbejde med ca. 150 andelsboligforeninger.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.