Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skal fælleskassebeholdningen medtages ved salg?

Spørgsmål: Vi er en andelsforening på 4 medlemmer og har en god portion penge i vores fælles kassebeholdning. Når vi sælger en andel, skal køber så betale 1/4 af fælleskassebeholdningen, som sælger så tager med sig ved salg. Eller rører man slet ikke ved fælleskassebeholdningen. Et tidligere medlem solgte sin andel og krævede andelsbevisets værdi + 1/4 af fælleskassebeholdningen, men vi mener i dag, at dette var forkert ?

Vores svar fra

Vedr.: Fælles kassebeholdning.
Hvis I er en egentlig andelsboligforening og har revisor, må jeg gå ud fra at kassebeholdningen er med i opgørelsen af Jeres aktiver og dermed foreningens formue. Kassebeholdningen er således under disse forudsætninger allerede indregnet i andelsbevisets værdi og hvorfor en sælger ikke ud over andelsbevisets værdi tillige skal have andel af kassebeholdningen.
Med venlig hilsen

ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel
Information, viden og juridiske nyheder få det hele i vores nyhedsbrev – Tilmeld dig her!

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.