Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Skader i forbindelse med fremleje – Uenighed vedr. skadernes omkostninger

Min kæreste og jeg har, grundet studieophold i udlandet, det sidste halve år fremlejet vores andelslejlighed til en kinesisk familie. Der er opstået skader/ mangler i forbindelse med fremlejen, hvilket har ført til uenighed om disse skaders omkostninger. I lejekontrakten står at lejligheden skal afleveres i samme stand som da lejer overtog den. Rengøringen var (i den grad) utilfredsstillende, og vi måtte bruge min. fem timer på at gøre hovedrent. Hvordan afregner vi dette med lejer? Der er et brændemærke i et gulvtæppe, der derfor skal skiftes. Skal lejer betale et nyt tæppe? Der er dybe ridser i trægulvet i vores stue. Gulvet er gammelt, men har ingen ridser i samme grad som de omtalte. Skal lejer betale for afhøvling af stuegulvet? Der er en tydelig brandskade på vores keramiske kogeplade. Der var i forvejen en lille skade, men ikke i samme grad som den nye. Hvordan afregner vi dette? Der er andre småting, men jeg tror det her rækker. Jeg er blevet informeret om, at udlejer under ingen omstændigheder må være dårligere stillet end da lejer flyttede ind, og jeg mener kun at dette kan opnås ved at lejer betaler for udbedringerne af de omtalte fejl/ mangler . Jeg håber mit (lidt lange) spørgsmål er til at besvare, da vi er interesserede i at få afsluttet sagen hurtigst muligt, og har store problemer med at få lejer til at forstå problematikken.

Vores svar fra

Det vil afhænge af lejekontraktens udformning og den nøjagtige beskrivelse af lejlighedens tilstand ved indflytningen.

Hvis dette er i orden og forholdet er som du beskriver det må lejer betale.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.