Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Skadelig vin?

Spørgsmål: Vi har på vores ejendom nogle meget store “vin”-planter, der kravler helt op til tagrenden og dækker hele facaden. De hæfter på muren hele vejen op. Er det usundt for facaden/murværket med sådan en “vin”, eller er det “sundt”?

Der er delte meninger om beplantning på facader. Min holdning, som er baseret på, hvad jeg har set på forskellige ejendomme, er, at man skal undgå, at planter vokser op ad facaderne, og man skal under ingen omstændigheder lade planter vokse op i tagkonstruktionen.
 
Planterne vil kunne holde på fugt, og dermed vil facaderne aldrig tørre helt ud. Når der er fugt, vil det tiltrække insekter, og der vil kunne danne sig forskellige former for skimmelsvamp. Ingen af delene er til gunst for facaden.
 
Endelig har de fleste af de ”kravlende” planer nogle sugekopper, som de holder sig fast på facaden med, og de kan nedbryde overfladen på både mursten og mørtel.
 
Andre mener, at planterne beskytter facaden mod direkte regnpåvirkning, og at det er en fordel.
 
 
_____________________________
 
Med venlig hilsen
 
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard ApS
 
Tlf.: 3297 0107 / Fax: 3297 0137
 
www.eibyeogholmsgaard.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.