Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Sidste erhvervslejemål

Vi har i vores andelsboligforening en sidste lejelejlighed tilbage. Lejligheden står pt. tom og en andelshaver ønsker at flytte internt og købe lejelejligheden som andel. Kan vi som forening flytte rundt på lejeboligens placering uden at blive beskattet for salg af sidste erhvervslejemål. Altså lave den nuværende lejebolig om til andel og den nuværende andelsbolig om til lejebolig ?

Vores svar fra

Det er der mig bekendt ingen der kan svare helt fast på endnu, da spørgsmålet ikke er afgjort af domstolene endnu.

Landsskatteretten har dog i en kendelse af 29. november 2001 fastslået at en andelsboligforening blev ophørsbeskattet ved salg af den sidste udlejningslejlighed. Dette er således praksis pr. d.d. så jeg vil bestemt fraråde at det sker, indtil domstolene evt. ændrer denne praksis.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.