Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Sanktionsmuligheder – overholdelse af bopælspligt

Spørgsmål: Vi er en lille andelsboligforening med et praktisk problem. En andelshaver er blevet skilt og begge parter står på andelsbeviset. Jf. vore vedtægter (mage til standardvedtægter) er der bopælspligt. Andelshaverne ønsker ikke at gennemføre et salg men alene en administrativ overførsel af andelen, men vor administrator siger at efter den seneste lovændring er et reelt salg en nødvendighed bl.a. p.g.a. muligheden for at lave pant og udlæg i en andelsbolig. Hvordan tackles en sådan situation og hvilke sanktionsmuligheder har foreningen egentlig såfremt Jeres svar siger at vor administrator har ret.

Kære Kim Sørensen Såfremt der er optaget lån eller taget pant i andelen så har jeres administrator ret så skal der ske et salg således at kreditor bliver fyldestgjort. Er man derimod i den situation at der ikke er lyst noget på andelen vil jeg mene at det er muligt at lave en overdragelse på basis af en erklæring fra parterne. Prøv at tal med jeres administrator om mulighederne for det skulle være muligt at finde en løsning. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.