Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Sammenlægning af lejligheder – tilladelse givet

I min andelsboligforening har jeg fået bestyrelsens godkendelse til at lægge min lejlighed sammen med overboens – dvs. en vertikal sammenlægning. Jeg har købt lejligheden og er i gang med sammenlægningen. Jeg har efterfølgende opdaget, at der i foreningens vedtægter står, at sammenlægninger af lejligheder kan ske forudsat, at der er tale om en horisontal sammenlægning.
Mit spørgsmål er: Kan bestyrelsen kræve en reetablering af de to lejligheder med henvisning til vedtægterne, når de selv har givet tilladelsen?

Vores svar fra

Hvis bestyrelsen har givet dig tilladelse til en vedtægtsstridig vertikal sammenlægning af lejlighederne, vil jeg umiddelbart vurdere, at samme bestyrelse næppe ikke kræve reetablering – i hvert fald ikke uden at deltage i omkostningerne hertil og holde dig skadesløs, hvis du ikke har været klar over problemet før nu.

Men svaret er givet med forbehold for, at jeg ikke kender den nærmere baggrund for, at fejlen er sket/tilladelsen er givet. Desuden kan du og bestyrelsen vel også forsøge at få den vertikale sammenlægning formelt godkendt af generalforsamlingen ved førstkommende lejlighed.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.