Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Sammenlægning af lejligheder! Hvad er reglerne?

Kære dygtige rådgiver Min kæreste og jeg har tænkt på, at købe vores nabo´s lejlighed og ligge den til vores egen lejlighed….. Hvad skal vi gøre for at finde ud af om, vi må eller ej? og hvad er reglerne for sådan en fremgang?

Vores svar fra

Smiger er altid godt, så du skal få mit bedste svar! =)

Der er en del forhold, som du skal være opmærksom på i forbindelse med en sammenlægning. Hvis jeg ikke tager helt fejl, er Kanalbyen et nyere betonbyggeri, og det kan medføre nogle vanskeligheder omkring de rent konstruktive forhold.

Det fremgår ikke af din beskrivelse, om den lejlighed, som I vil lægge jeres nuværende lejlighed sammen med, er i den samme opgang eller i naboopgangen. Hvis den ligger i samme opgang, er det lettere at lave en sammenlægning, fordi skillevæggen formodentlig er mindre armeret end en skillevæg mellem to opgange. Der skal jo formodentlig etableres en døråbning mellem de to lejligheder.

Når væggen er udført i armeret beton, kan der være problemer med at etablere en åbning. Du skal få en rådgivende ingeniør til at beregne hvordan åbningen skal udføres. Hvis skillevæggen er udført i murværk, vil det være væsentligt simplere at etablere åbningen.

Et andet forhold, som du skal overveje, er om de sammenlagte lejligheder kommer til at overstige et areal på 150 m2. Det er ikke alle kommuner, der vil tillade så store lejligheder.

Under alle omstændigheder skal både boligforeningen og kommunen ansøges om tilladelse.

Jeg håber, at det er tilstrækkeligt svar.

_____________________________
Med venlig hilsen
Flemming Eibye
Eibye & Holmsgaard A/S
Tlf.: 3297 0107 / fax: 3297 0137
E-mail: fei@eibyeogholmsgaard.dk www.eibyeogholmsgaard.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.