Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Sammenlægning af andele

Spørgsmål: Hej, jeg har uden held søgt efter en “facitliste” over hvilke ting jeg skal undersøge før jeg prøver at lægge 2 andele sammen. Måske i kunne hjælpe, enten med en henvisning til folder, internet adresse eller anden kontakt? Mvh. Kim

Vores svar fra

 Kære Kim
Du skal have   foreningens/bestyrelsens tilladelse. Herfra vil der blive opstillet en række betingelser. Der skal være hjemmel til sammenlægning i en generalforsamlingsbeslutning og vedtægten skal tilrettes mht stemmeretten, der efter sammenlægningen kun kan udnyttes med 1 stemme for den sammenlagte lejlighed.Herudover skal  der indhentes tilladelse fra kommunen, da der kan være forbud mod sammenlægning, hvis den samlede lejlighed bliver for stor, arealmæssigt. Kommunen skal altså spørges om den konkrete sammenlægning med angivelse af arealer for hver af de 2 lejligheder. Der kan endvidere være noget byggeteknisk der skal være afklaret i henseende til såvel bestyrelse som kommune.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.