Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Sammenlægning af andel

Jeg har et noget indviklet spørgsmål som jeg håber I kan hjælpe mig med. Jeg bor i en andelsforening, hvor der lige er blevet en andelslejlighed oven på mig ledig, som min bedstemor er berettiget til at købe. Mit spørgsmål er om det vil være muligt for hende at købe den, selvom hun ejer en ejerlejlighed og sælge den med det samme til mig med henblik på sammenlægning? Vi har standardvedtægterne fra ABF. Jeg har søgt om en forhåndsgodkendelse fra Kbh. kommune og venter nu på svar. Hvis det er muligt at gøre det ønskede, vil jeg gerne til sidst spørge om hvad jeg skal gøre herfra? 

Vores svar fra

Hvis din bedstemor godkendes som køber er det en forudsætning at hun flytter ind i andelsboligen. Jeg råder dig til at spørge bestyrelsen til råds i sagen.
Er der i foreningsvedtægten ret til at sammenlægge lejligheder – også mellem to etager?? Hvad siger bestyrelsen / administrator hertil? Hvis ja kan din bedstemor flytte ind en kort periode og derefter sælge til dig, på betingelse af at der ikke er krydsende regler om venteliste eller andet.
Du anbefales at søge råd hos en kyndig advokat, hvis du ikke får betryggende svar fra din bestyrelse, eller hvis du ikke tør spørge bestyrelsen. Husk alle relevante dokumenter skal medbringes til advokaten.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.