Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Samlivs ophør

Spørgsmål: Jeg har boet i og har betalt andelen i 5 år. Jeg får en kæreste der flytter ind hos mig i september måned o8. For at sikre hende, i tilfælde af der sker mig noget, bliver hun tilføjet andelsbeviset. Det er ikke lyst, og hun har heller ikke betalt noget. Desværre gik forholdet ikke, så her efter 5 måneder beslutter vi at gå hver til sit. Så her er spørgsmålene: Det burde vel ikke være noget problem at få hende slettet fra andelsbeviset igen. Hun har ikke underskrevet det, og egentlig er andelsvedtægterne heller ikke overholdt, de siger man først kan bliver tilføjet efter 12 måneders samliv, og hun først får rettigheder efter 24 mdr. samliv. Spørgsmål 1. Hvordan får jeg hende slettet fra andelsbeviset. Spørgsmål 2. Hun vil ikke flytte, hvad kan jeg gøre for at få hende ud af lejligheden, jeg vil jo ikke bruge vold.

Vores svar fra

Du har et problem, da din tidligere kæreste kan sige at du har foræret 1/2 af lejligheden til hende.
At hun ikke har betalt noget gør at dispositionen muligt er en gave. Du har dog ikke udstedt gavebrev og gaven kan derfor være ugyldig.
Du er nødt til at søge rådgivning hos en advokat.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.