Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Samlevers overtagelse m.m.

Jeg har en andelslejlighed med andelsbevis i mit navn. I vores forenings vedtægter fremgår det bl.a. at en samlever, med hvem man har haft hustand i min. 2 år kan overtage lejligheden ved dødsfald. Jeg har følgende spørgsmål: Hvorledes stilles ens arvinger (børn) eller ens evt. testamente i forhold til denne samlever ? Overtager ovennævnte samlever (eller for den sags skyld hvis det er en ægtefælle) lejligheden kvit og frit uden at skulle betale for den til boet ? Kan man overhovedet testamentere i forhold til sin andelslejlighed og dens værdi ? Hvilke rettigheder har en samlever (over 2 år) ved samlivsophævelse. Kan man som andelshaver risikere at blive pålagt, at skulle “betale” samleveren ud selv om vedkommende ikke står på andelsbeviset? Jeg synes, at normalvedtægter for andelsboligforeninger, er temmelig uklare på netop dette område.
  

Vores svar fra

Lad mig med det samme slå fast at en samlever ikke er arveberettiget, med mindre der udarbejdes et testamente.
 
Selvom samleveren i.h.t. vedtægterne har lov at overtage andelslejligheden betyder dette at samleveren må købe andelslejligheden ud af den afdødes dødsbo, så arvingerne deler købesummen.
 
Hvis man går fra hinanden som samlevere er udgangspunktet at man ikke deler noget, men hver især tager det med man kom ind med og ejer.
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.