Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Samlevers navn på andelsbeviset

  Jeg er formand på 6. år i en lille andelsboligforening som blev stiftet i maj 2005. Mit spørgsmål lyder således: En kvindelig andelshaver, som købte på projektstadie i 2005, har her i 2010 fundet sig et mandligt bekendtskab. Herren er flyttet ind hos kvinden den 1. november 2010, og nu ønskes det, at det mandlige bekendtskab skal stå på andelsbeviset. Bestyrelsen er ikke blevet forelagt nogen form for øknomisk redegørelse fra andelshaver. Måske heller ikke nødvendigt, det ved jeg ikke. Foreningens vedtægter er standard vedtægter fra 2005 med den ene rettelse som vedr. pantsætning. Bestyrelsen har, iflg. vedtægterne, svaret at dette ikke kan lade sig gøre før, det mandlige bekendtskab har beboet husstanden i mindst et år. Dette er de to personer ikke enig med bestyrelsen i. Hvem har tolket standard vedtægterne korrekt? Er der andet bestyrelsen skal være opmærksom på i denne forbindelse, da andelsbeviset er pantsat? 

Vores svar fra

 
Det er afgørende, hvad der står i jeres vedtægter vedr. salg af andele. Hvis der står, at en andelshaver må overdrage sin andel (underforstået: en del af andelen) til sin samlever efter ét års samliv, så gælder det naturligvis også i dette tilfælde.

Både andelshaveren og samboen skal underskrive et brev til andelsboligforeningen, hvori de erklærer, at begge personer ønsker at blive noteret som andelshavere og at de begge indtræder med samme rettigheder og forpligtelser overfor andelsboligforeningen.

Andelsboligforeningen har ikke krav på at kende til det økonomiske mellemværende i dette tilfælde. Dog skal begge parter underskrive på, at der ikke er et økonomisk udestående i forbindelse med dette.

Jeg håber, at dette besvarer dit spørgsmål. Jeg hører gerne fra dig igen, hvis du har flere spørgsmål eller ønsker ovennævnte yderligere uddybet.

Med venlig hilsen
Colliers Ejendomsadministration A/S
Carsten Volden
Direktør
Codanhus – Gammel Kongevej 60 – 1850 Frederiksberg C

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.