Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Salgspris

Jeg har sat min andelslejlighed til salg med henblik på overdragelse 1. april 2008. Andelsforeningen holder ordinær generalforsamling 25 marts, hvorefter en planlagt stigning af andelsværdien skal træde i kraft. Mit spørgsmål er følgende: kommer denne værdistigning mig til gode, hvis jeg sælger 1. april, eller skulle jeg have ventet med at opsige lejligheden til EFTER denne generalforsamling?

Vores svar fra

Som udgangspunkt er det andelskroenen, der gælder på tidspunktet for aftalens indgåelse, der er afgørende.

Idag er det dog ikke ualmindeligt, at der i overdragelsesaftalen indsættes en reguleringsklausul, der gør det muligt at efterregulere andelskronen(både op og ned), når spørgsmålet har været oppe på en generalforsamling og overtagelsesdagen ligger efter generalforsamlingen.

Gyldigheden af en sådan efterreguleringsklausul er for øjeblikket ved at blive efterprøvet i Højesteret og indtil en endelig afklaring af retstilstanden har fundet sted, vil jeg anbefale, at du enten kontakter en rådgiver vedrørende formulering af klausulen eller udskyder salget og derved undgår tvivlsspørgsmål.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.