Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Salgsopstilling v/ selvsalg

Når en andelshaver sælger sin andel uden om mægler, fx i Den Blå Avis, og købers bank gerne vil have en “salgsopstilling”, hvor de kan se, hvad andelen er vurderet til samt den pris, som sælger og køber har aftalt efter mindre nedslag – hvilket dokument kan sælger så give køber/banken? Kan man udarbejde et midlertidigt dokument selv, kan adm.selskabet udarbejde et dokument, eller skal købers bank vente på overdragelsesaftalen?

Vores svar fra

Overfor en andelsboligforening kan man (sælger, køber og deres banker) efter min opfattelse ikke umiddelbart forlange mere end, at foreningen laver en overdragelsesaftale til brug for salget. Den kommer dog først typisk, når en køber er fundet.

Hvis foreningen har en administrator, kan parterne bestille en såkaldt administratorbesvarelse, hvor administrator oplyser om f.eks. boligafgift, anvendelsesudgifter, maksimal andelskrone, forbedringer m.v. på den specifikke lejlighed. Det er den normale vej til at få de relevante oplysninger i en handel.

En sådan besvarelse tager administratoren et gebyr for.
Jeg vil ikke anbefale en bestyrelsen, at den begynder at lave midlertidige (købs)dokumenter, bl.a. fordi det er et ansvar forbundet med at svare forkert, om f.eks. størrelse på boligafgift og andelskrone/forbedringer.

Køberrelevante oplysninger bør komme direkte fra en professionel administrator.

ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.