Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Salg: Køber ikke godkendt af foreningen

Hej jeg vil gerne spørge om et par ting. Det drejer sig om at vi har vores hus til salg, og havde en køber der stod med pengene i hånden, men hun blev ikke godkendt af bestyrelsen, da man sagde, at hun ikke passede ind i foreningen. Det skal siges at vi aldrig har haft nogle regler om hvordan folk skal være, så er bestyrelsen i deres gode ret til det, og skal vi have begrundelsen på skrift? Det andet spørgsmål : Vi kunne have solgt til 1. feb 08, og opgørelsen over husets tilkøb er pr. denne dato. Nu er der så et nyt hold købere som er blevet godkendt af bestyrelsen, dog vil de først overtage til 15. marts. Formanden mener så at beløbet på vores tilkøb skal nedskrives med yderlig en måned. Er det rimeligt og korrekt, når huset kunne være solgt til feb. Det er ikke de småpenge i forskel der får mig til at skrive, men mere princippet i det.

Vores svar fra

Jeg antager, at I bor i en andelsboligforening. Ifølge andelsboligforeningsloven skal køber godkendes af bestyrelsen, idet bestyrelsen ifølge praksis kun kan nægte godkendelse, hvis bestyrelsen har en saglig begrundelse – eksempelvis, at køberne tidligere er blevet ekskluderet fra andelsboligforeningen.

Herudover er det tilladt i vedtægten at opstille regler for eksempelvis seniorbofælleskaber m.v. Hvis sådanne regler ikke eksisterer i vedtægten eller bestyrelsen ikke har haft anden begrundelse end, at køber “ikke passede ind i foreningen”, mener jeg ikke at bestyrelsen har kunne nægte at godkende køber.

Med hensyn til afskrivning vil disse skulle foretages til overtagelsesdagen.

Hvis bestyrelsen med urette har nægtet at godkende jeres første køber, har I i princippet krav på erstatning, hvis I iøvrigt har lidt et tab – eventuelt i form af dobbelt husleje m.v. Spørgsmålet er dog, om dette er en sag værd!? I givet fald bør i anmode om en skriftlig begrundelse på det første afslag.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.