Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Salg i lige linie?

Min søn bor i andelsbolihforeningen Kræmmerhuset, på Balders Plads kbh. N Han siger at der i deres vedtægter ikke står at det er lovligt med videresalg i lige linie, dvs. salg til forældre eller børn, udenom ventelisten. Vi ved at det er tilladt i andre ABforeninger, men er det noget de forskellige foreninger bestemmer selv, eller er det en ret man har ifølge andelsboligloven? Vi mener det er tilladt hvis man laver et boligbytte. Passer det eller er det også noget der skal stå i boligforeningens vedtægter? Vi vil være glade for et svar der fortæller om der er mulighed for at jeg kan købe min søns bolig. Jeg står på ventelisten, men den er lang. Venlig hilsen Eva Hauch
Ejerforeningsnavn: Kræmmerhuset
Navn: Eva hauch

Vores svar fra

Kære Eva Hauch
Jeg må desværre nok skuffe dig. Beslutningen om hvorvidt man kan sælge i ligelinje er en foreningsbeslutning og det samme gælder bytte. Som du referere vedtægterne er det derfor ikke muligt at sælge til dig og umiddelbart heller ikke at bytte.
Står der i vedtægterne intet om bytte gælder det dog at man så normalt bruger lejeloven analogt og det vil sig at så har man ret til bytte til lige vilkår det vil sige bytte andel med andel. Men tjek lige vedtægterne.

Held og lykke.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef

DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.