Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Salg efter eksklusion.

Hvordan skal vi som bestyrelse forholde os efter eksklusion af andelshaver? Eksklusionen sker på baggrund af ulovlig fremleje og brud på bopælspligten (folkeregisteradresse andetsteds) – disse begrundet i svigtende salg til den værdi som er godkendt af generalforsamlingen. 1.) Overtager bestyrelsen retten/pligten til at sælge andelen efter eksklusion? 2.) Må bestyrelsen lægge salget ud til en ejendomsmægler – og hvem dækker omkostningerne til dette? 3.) Har den ekskluderede andelshaver krav på at andelen sælges til den af privat valuar vurderede og generalfosamlingsgodkendte værdi – eller kan den sølges til markedsvædien uden hans samtykke? 4.) Hvordan kommer vi af med de ulovlige lejere? 

Vores svar fra

 
 
Det lyder som om I har behov for reel advokatassistance.
 
Om I kan komme af med lejeren må en advokat vurdere efter lejekontrakten og vedtægternes bestemmelser.
 
I kan som bestyrelse sætte lejligheden til salg via en mægler til markedspris og fradrage omkostningerne hertil. Hvis der bliver underdækning har A/B et krav mod tidligere andelshaver.
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.