Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Salg af sidste lejebolig i andelsforening

Vi er en andelsforening med 12 lejligheder, 11 andele og 1 lejelejlighed der nu er tom og skal sælges. Der er en anden andelshaver der ønsker at overtage den. Da salgspriserne på andelslejligheder i øjeblikket typisk er lavere end den faktiske pris fastsat på generalforsamlingen, er andelshaveren bekymret for at skulle give en noget højere m2 pris (den fastsatte) for den nye andel, end hun vil kunne få for sin nuværende. Bestyrelsen har indhentet tilbud til udvendig renovering til ml. 1.7 og 2 mill. som blev forelagt ved generalforsamlingen i april 2010. Der blev givet grønt lys for at arbejdet skal udføres, men det blev dog ikke endeligt godkendt (der skal indhentes endnu et tilbud). Spørgsmål: Kan I give os et råd til hvordan vi forholder os? Skal vi eventuelt få vurderet begge lejligheder og fastsætte priserne her udefra? Skal vi tage højde for renoveringen i prisfastsættelsen? Hvis lejelejligheden overtages til højere m2 pris internt end købers egen lejlighed kan sælges til eksternt, kan der så blive tale om en senere regulering? Eller kan der aftales noget i forvejen der sikrer andelshaveren/-foreningen økonomisk? 

Vores svar fra

 
Det er ikke helt nemt at sikre den rigtige pris.
Jeg tror ikke der er anden udvej end at få en eller 2 ejendomsmæglere til at vurdere lejligheden.
Det har stor betydning for værdifastsættelsen hvis foreningen har planer om omfattende renovering som skal finansieres og kan påvirke andelskronen. Hvis andelshaverens lejlighed sælges i fri handel kunne man måske aftale en m2 som stemmer med den opnåede salgspris eksklusive forbedringer og regulere købesummen herefter.
Du spørger ikke om salget af den sidste lejelejlighed udløser skat – dette bør I forinden afklaret med jeres revisor.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.