Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Salg af lejligheder – gældsbrev

Vi har en situation hvor en køber til en lejlighed ønsker at betale sælger med et gældsbrev. Køber er sælgers søn, dvs. køber vil betale sælger med et gældsbrev. Sælger (moderen) skal på plejehjem og køber (sønnen) ønsker at overtage hendes lejlighed, men kan ikke låne penge af banken til at købe den. Derfor har de tilsyneladende lavet en aftale om at handlen gennemføres med et gældsbrev i stedet for kontanter.

Hvordan skal vi forholde os til det? -I princippet kan vi vel være ligeglade med hvordan køber og sælger afregner med hinanden.. Men i følge vores vedtægter skal købsummen indbetales til foreningen kontant 14 dage inden overtagelse af lejligheden, og det kan jo ikke lade sig gøre, hvis handlen foregår med et gældsbrev.
Vi er meget i tvivl om vi kan godkende denne handel.

Vores svar fra

Denne problemstilling, som du beskriver, behandles mig bekendt ret forskelligt i praksis. Nogle administratorer kræver ubetinget, at hele købesummen kontant skal ind over andelsboligforeningen til afregning og returneringen til sælger – uanset at der er tale om en ”familiehandel”, mens andre administratorer har en lidt mere pragmatisk holdning. Selvfølgelig må bestyrelsen/administrator i alle tilfælde sikre sig, at der ikke er tinglyst pant i andelen, som skal afregnes i første omgang. Men efter ordlyden af andelsboligforeningslovens § 5 stk. 7 skal der ske (kontant) indbetaling til andelsboligforeningen. Det er også det, som jeres vedtægter efter det oplyste syntes at forudsætte.

ADVODAN Glostrup
Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.