Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Salg af fælleslokale

Jeg har et principiel spørgsmål vedr. et evt. salg af foreningens fælleslokale. Spørgsmålet er principielt da det ikke er vedtaget på generalforsamling endnu – men jeg søger afklaret alle tvivlsspørgsmål inden en evt. fremlæggelse på generalforsamlingen. Foreningens fælleslokale er desværre ikke konstrueret til brug som fælleslokale, grundet støjgener for de omkringliggende lejligheder i andelsforeningen. Ønsket er derfor enten at benytte lokalet til privat andelslejlighed eller til erhverv i form af kontorfaciliteter. Lokalet vil ikke egne sig til forretning grundet specielle adgangsforhold (foreningen er beliggende i en aflåst gård). Det står os mest sandsynligt, at en virksomhed erhverver sig lokalerne som en andel. Grunden til at det står os mest sandsynligt, er lysforholdene, der ikke vil være tilstrækkelige til private boligforhold. Lokalet bliver stort set ikke benyttet i dag, og foreningens bestyrelse vil derfor gerne have klarlagt hvorvidt vi må sælge det som en andel. Vi har tidligere indgivet en forespørgsel hos Københavns Kommune i 2007, hvor vi har modtaget et afslag herpå – desværre har den daværende bestyrelse ikke gemt dette afslag, så vi kan i den nuværende bestyrelse ikke se begrundelse m.m. Er det jeres vurdering at det burde være tilladt at frasælge det – eller kan kommunen blokere for dette?

Vores svar fra

 

Det vil under alle omstændigheder kræve Kommunens tilladelse.
Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.