Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Salg af andelslejlighed

 Jeg står og skal sælge min andelslejlighed meget snart. Jeg har også fundet mig en køber. Men nu ligger landet sådan, at der snart ligger en generalforsamling (om ca. 3 uger), hvor andelskronen formodentlig vil falde – har jeg fået nys om. Jeg vil jo helst gerne have den andelskrone, som er sat sidste år (som i øvrigt heller ikke er særlig høj), men køber og jeg har fundet ud af, at overtagelsesdatoen først skal finde sted om ca. 2 måneder, dvs. efter generalforsamlingen, som passer begge parter bedst. Derfor vil jeg høre, om jeg kan sørge for at handelen går i gennem inden generalforsamlingen, og papirerne skrives under – men med overtagelse om 2 mdr.! Hvilken andelskrone vil så være gældende? 

Vores svar fra

De fleste vedtægter har en bestemmelse om at det i denne situation vil være den nye andelskrone der vil være gældende for prisfastsætningen.

Hvis du er i tvivl om forståelsen må du kontakte administrator eller bestyrelsen. Jeg tror du får svært ved at fastholde den gamle andelskrone, idet nyere praksis synes at gå dig imod på dette punkt.

Med venlig hilsen 

Thomas Damsholt, advokat (H) 
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.