Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Salg af andelsbolig privat: Hvilke fagfolk skal ind over?

Spørgsmål: Hvilke fagfolk skal man have ind over når man sælger en andelsbolig privat? jeg tænker her på advokat til skøde, prisvurderinger o. lign. Kan man selv regne sin andelsbolig ud i værdi og sætte prisen derefter, når den sættes til salg? Hvad skal man have skrevet ned og under på, når man sælger, så man evt ikke hæfter for noget efter salget er gået igennem? Med venlig hilsen Iben

Kære Iben

Ved salg privat gælder samme regler som ved salg via en administrator. Reglerne er beskrevet i foreningens vedtægter såvel som i Lov om andelsboliger og andre boligfællesskaber §§ 5 – 7.

Hvad angår prisfastsættelsen gælder lovens regler ligeledes hvilket betyder at prisen fastsættes ud fra seneste årsregnskab reglerne for dette står i samme lov § 5 stk. 2.

Udover prisen for andelen kan der beregnes en pris for forbedringer. Denne kan/bør fastsættes af en vurderingsmand, men reglerne for dette vil normalt fremgå af foreningens vedtægter.

Håber dette kan bringe dig videre.

Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.