Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Salg af andelsbolig: Kan bestyrelsen kræve vi maler og lægger gulv?

Min mor døde i december sidste år, og vi skal nu sælge hendes andelsbolig. Vi har fundet en køber, som er en anden andelshaver i foreningen. Der er imidlertid opstået en tvist mellem os som sælger og foreningens bestyrelse. Bestyrelsen mener, at vi skal afholde udgiften til maling af hele boligen, hvilket vi syntes er lidt underligt, da køber gerne selv vil betale denne udgift. Da min mor købte boligen i 2002 kunne man selv vælge om man ville have tæpper eller bøgeparket på gulvene. Min mor valgte som den eneste, at få tæpper. ( Boligen var ny, da min mor købte den i 2002) Nu mener foreningen, at vi skal afholde udgiften til parketgulv. Vi har indhentet tilbud på et tilsvarende tæppe, som idag koster ca. 150 pr. kvm. Et parketgulv koster ca. 450 kr pr. kvm. Er det korrekt, at vi skal betale denne merudgift? Vi har gransket foreningens vedtægter, og det fremgår ikke, at vi skal betale denne merudgift. Vi kan he ller ikke se, at vi skal afholde udgiften til maling af boligen. Venlig hilsen Jens Holm

Vores svar fra

Hvis en køber af andelen alligevel skal male boligen, så giver det ingen mening at skulle male den nu, og derfor vil jeg mene, at den sag klares ved, at den nye køber tiltræder dette, og så er den del slut.

Omkring gulvene, så skriver du, at der var en valgmulighed i 2002. På den baggrund kan bestyrelsen ikke nu kræve indlæggelse af bøgeparket, men såfremt tæppet skal udskiftes – i denne forbindelse antager jeg, at det må skyldes almindeligt slid, idet det ellers ikke giver mening at skifte gulvtæppe – så har I mulighed for at gøre dette. Men igen er det lidt op til køber.

Nu har jeg ikke et klart billede af, om køber har »konspireret« med bestyrelsen, og derfor nu stiller krav (via bestyrelsen), men jeg ser ingen grund til, at I skal opfylde krav der er urimelige, såsom pålægge nyt tæppe, hvis ikke der er skader på det. Ønsker køber et andet tæppe, så er det købers problem at udskifte.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.