Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Salg af andelsbolig: Må administrator gøre dette?

Min fa døde her for nogen tid siden og efterlod sig en andelsbolig. Administratoren for denne forening har tilsyneladende udnævnt sig selv til at være den person som man skal kommunikere med. Denne person udlagde fra starten efter at han og andre havde synet boligen at han ikke ville forhandle om noget som helst men at hans ord var lov. Selve andels prisen var vi enige om da der var en fast pris i foreningen. Han kasserede all hvide varende fordi de var af ældre oprindelse men var fuld funktionsdygtige. Efterfølgende kasserede han også toilettet og dev. andre ting. Jeg skrev en masse e-mail til ham da han ikke ville tale med mig per telefon. Han svarede ikke. Da der var gået 3 måneder fik han en låsesmed til at skifte låsende. Derefter blev boligen istandsat og han aflønnede sig selv med ca. kr. 30.000. Spørgsmål: 1. Er det virkelig lovligt at nægte at forhandle og så bare overtage boligen efter 3 måneder? 2. Er det lovligt at administratoren aflønner sig selv og bare fratrækker dette fra andelsprisen? 3. Jeg have fået at vide af man først skulle have hele andelen udbetalt, og derefter kan man så betale for istandsættelse osv. Er det virkelig lovligt bare at fratrække hvad man synes til unødvendig istandsættelse, lønninger osv. Og så bare udbetale hvad man synes hvad jeg skal have?

Vores svar fra

Tak for mail. Det du skrive lyder helt grotesk, herunder at administrator har aflønnet sig selv med så stort et beløb. Det forekommer nærmest noget ulovligt.

Mange af de forhold der anføres burde være reguleret i vedtægterne for foreningen.

Jeg foreslår at du henvender dig til sagkyndig med vedtægterne og får sagen nærmere gennemgået.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.