Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Salg af andel til person der bor udenlands

Jeg ejer en andelslejlighed, og har boet her 1 år. Jeg vil gerne sælge nu. Jeg har fundet en køber, en voksen dame, der gerne vil købe den, og lade hendes voksne datter bo i den det første stykke tid, inden hun selv vil flytte ind i den. Den voksne dame bor pt udenlands, og vil derfor ikke have folkeregister adr på bopælen. Derfor mener foreningens formand ikke at jeg kan sælge til hende. Men hvis nu både mor og datter står på andelsbeviset, så er det vel tilstrækkeligt at blot den ene af dem bor på bopælen? Og så kan de vel selv internt vælge af datter flytter ud, når mor vil flytte ind ? Kan foreningen nægte at dette må lade sig gøre. 

Vores svar fra

Det er jo et godt spørgsmål. Hvis foreningen er meget nidkær kan den vel nægte at godkende handelen fordi begge parter ikke bebor lejligheden.
men hvis du kan dokumentere ved en erklæring at moderen senere skal flytte ind, mener jeg faktisk ikke at de kan nægte at gennemføre salget.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.