Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Salg af andel: Spørgsmål fra en formand

Jeg er, efter et år som bestyrelsesmedlem, lige blevet valgt til bestyrelsesformand. Der er en del emner jeg gerne vil tage fat på bl.a. området omkrig salg af andelen, som jeg ikke syntes der er styr på. Der har tidligere været meget forskellige fortolkning af hvad der bliver betragtet som forbedringer som sælgere har kunne få for. F.eks. har den forrige formand hold på at et køkken er et køkken og det har sælgere så ikke fået noget for. Det kan jo ikke være rigtigt. Det jeg gerne vil vide er: • Kan andelsforeningen lave sine egne regler/vedtægter, for hvad der betragtes som forbedringer eller er der frit slag?. • Hvis andelsforeningen (kan) lave regler/vedtægter omkring dette, er der så nogle retningslinier for, hvad der er rimeligt at sælger kan få godkendt som forbedringer eller skal sælge kunne få alt helt ned til opsætning af nye stikkontakter. Hvilket jeg syntes er lidt vel overdrevet. Det jeg godt kunne tænke mig er, at få indført foreningens standard vedtægterne omkring salg, at der på sælgeres regning skal foretages en vurdering af en sagkyndig vurderingsmand sammen med en fra bestyrelsen. Vi, i bestyrelsen, har ikke kompetence til at fortage en sådan vurdering. Der har fornyeligt være et sælg af en andel, hvor sælger ville have godkendt at få godtgørelse for afslibning af gulve. Sælgeren fik af den da værende bestyrelse afslag for dette, da det hører under almindelig vedligeholdelse af boligen. Sælgeren fik så penge ”under bordet” af køberen. Jeg syntes personligt at det er ganske uaccepttabel – har en bestyrelse nogen mulighed for at forhindre ”penge under bordet” ved salg. Eller er det noget bestyrelsen skal vende det blinde øje til.
Foreningsnavn: Præstehaven I
Navn: Brigitte Charles

Vores svar fra

Kære Brigitte Charles
Foreningen kan lave et forbedringskatalog således at at dette indeholder de ting foreningen godkender som forbedring. I kan låne ABF håndbogen på biblioteket og her finde inspiration til jeres eget katalog. De fleste foreningen henviser i vedtægterne til ABF og anvender Deres afskrivninger.

Penge under bordet er helt klart ulovligt, men hvis køber ikke vil melde det og vidne så er der ikke så meget at gøre.

Held og lykke med det nye job som formand.

Med venlig hilsen
Anette Dyhl
Administrationschef
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260214
Mobiltlf.: 25276955
ady@datea.dk
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.