Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Salg af andel. Pris fastsættelse

Jeg er igang med at sælge min andel. Grundet den dyre ejendomsmægler pris (50.000,-) har jeg valgt at gøre det privat, altså gennem aviser, fra mund til mund og via opslag. Da jeg skulle fastsætte andelsprisen forhørte jeg mig og fik af vide at jeg måtte sælge den for samme beløb jeg selv havde givet (312000,-) eller den off. ejendomsvurdering, som er betydelig lavere. Jeg får så oplyst i dag gennem et medlem af vores forening, at jeg kun må sælge andelen for 164.000,- med mindre jeg sætter en valuar på, som tager omkring 20.000,- ifølge mine indhentede oplysninger tidligere. Jeg kan næsten ikke tro det er sandt, da det sætter mig i en meget dårlig situation.

Vores svar fra

Prisen på din andel skal besluttes på andelsboligforeningens årlige ordinære generalforsamling. Normalt er andelsværdiberegningen en del af årsregnskabet.

Man kan ikke prissætte andelsværdien individuelt. Hvis andelsværdien skal udregnes på baggrund af en valuarvurdering, så er det hele andelsboligforeningen, der bliver vurderet og andelsværdiberegningen kommer derfor til at gælde alle andelslejligheder i din andelsboligforening. Det er derfor heller ikke dig, som skal betale for valuarvurderingen, men derimod andelsboligforeningen.

Hvis jeres årsregnskab er udarbejdet korrekt, skal andelsværdien altså fremgå af årsregnskabet. Du er velkommen til at sende mig en kopi af jeres årsregnskab og en kopi af referatet fra jeres seneste generalforsamling, så kan jeg muligvis hjælpe dig videre.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig videre. Har du yderligere eller uddybende spørgsmål, hører jeg gerne fra dig igen.

Venlig hilsen

Carsten Volden
Direktør

Direkte +45 58 58 37 72 | Mobil +45 40 84 43 33
Telefon +45 70 23 00 78 | Fax +45 70 23 00 41
cvo@colliers.dk

Colliers Ejendomsadministration A/S
Codanhus, Gammel Kongevej 60, 5. sal, 1850 Frederiksberg C
www.ceadm.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.