Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Salg af andel: Kan jeg kræve indskud?

Jeg er ved at sælge min andel og har nu fundet en køber, som gerne vil overtage andelen om 4 måneder. Mit spørgsmål til Jer er, om man kan bede om et indskud på fx 5% af salgsprisen, som en garanti for købet? Hvilke andre muligheder har jeg evt. for at sikre mig, at hun også vil købe og rent faktisk har pengene om de 4 måneder? Er det normal procedure i forbindelse med salg af andele?

Vores svar fra

Som udgangspunkt skal du aftale de praktisk detaljer med formanden (bestyrelsen), idet du ikke alene kan sælge din andel, men må efterleve de vedtægter foreningen har. Af dem vil det givet fremgå, hvordan og på hvilken måde salg af en andel skal finde sted. Og det er min formodning, at formanden (bestyrelsen) har en paradigme (en slags drejebog) liggende til hvordan en handel skal foretages. Så hurtig kontakt til formanden.

Og størrelsen af et beløb samt garanti, er ofte noget foreningen vil sørge for, ligesom foreningen opkræver alle beløb, og efterfølgende videresender dem til dig, efter regler der fremgår af vedtægterne.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.