Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Sælgers pligt

Vi har over taget en andelslejlighed fra min bror i 1. feb 2008. Vi er nu gået i gang med at udbedre et mindre vellykket “gør det selv”-projekt fra år 2000 (udført af andelshaveren før min bror), og har i den forbindelse haft besøg af håndværkere. De gør os opmærksom på at eksisterende gulvafløb og membran slet ikke er udført håndværksmæssigt korrekt og “kan” være utæt. Hvis disse ting skal udføres korrekt bliver projektet betydeligt mere omfattende, og her er vi interesseret i at høre om vi skal dække udgifterne alene? Vi er opmærksomme på 6 mdr.´s reglen om sælgers pligt, men da der ikke er synlige tegn på vandskader er vi i tvivl om vi har krav på en form for godtgørelse? 

Vores svar fra

Hvis der er skjulte mangler i lejligheden som skal udbedres, skal I rette et skriftligt krav overfor din bror, som så formentlig vil kunne gå videre med kravet overfor den tidligere andelshaver, som har udført det mangelfulde arbejde.

Hvis arbejdet ikke opfyldt gældende bygningsregler m.v. på opførelsestidspunktet, vil der være tale om en mangel – også selvom der ikke er opstået en skade.

I bør afholde jer fra, at afhjælpe manglerne indtil der er fundet en afklaring sted, idet I ellers på anden og betryggende vis (kontakt evt. advokat herom), bør sikre jer bevis overfor tidligere andelshaver.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.