Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Sælgeransvar.

Spørgsmål: Min kæreste har en andelsbolig som hun påtænker at sælge. I den forbindelse har hun jo 10-årigt sælgeransvar, og det er ikke muligt at tegne en forsikring. Vil hun senere kunne stilles til ansvar for hvis feks. der sker en sætningsskade i ejendommen, (opført i 1897, byfornyet med bla. nyt fundament i 1997)? Udvendig vedligeholdelse af bygningen tilfalder i følge vedtægterne foreningen. Men hvis foreningen skal låne penge for at bekoste en sådan skade, vil huslejen jo stige, og vil køberen af andelen så kunne sagsøge sælger af andelen for de omkostninger køber bliver påført?

Vores svar fra

Et kort svar er, at sælger kun kan gøres ansvarlig, hvis hun har fortiet et renoveringsarbejde/udbedringsarbejde overfor køber. Ellers er det jo foreningens ansvar og de til enhver tid værende medlemmer må tale, at der fx optages lån til vedligeholdelse.

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.