Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Sælger vil ikke sælge alligevel

Hej,

Jeg er ved at købe en andelsbolig, som bliver solgt via en ejendomsmægler. Vi har underskrevet købsaftale, med pris 690.000 kr.
Efterfølgende har administrator, i forbindelse med at skulle lave overdragelsesaftalen fundet ud af, at mægler har sat prisen 100.000 kr. for højt, og at sælger ifølge andelskronen kun kan sælge lejligheden til 590.000 kr. Nu er sælger i tvivl om han vil sælge alligevel. Hvad er mine rettigheder nu? Har jeg stadig krav på at få lejligheden eller bliver det annulleret da der har stået forkert pris i købsaftalen?

— Maria

Vores svar fra

Hej Maria,
Tak for henvendelsen.Svaret afhænger af om der er indgået købsaftale. Er der underskrevet af sælger og dig, vil sælger ikke kunne hæve eller annullere handlen blot fordi andelskronen er beregnet forkert.
Du har derimod krav på reduktion af købesummen, da handlen ikke må ske i strid med maksimalprisreglerne i andelsboligforeningsloven. Der gælder en kort søgsmålsfrist, som siger, at sit krav om tilbagebetaling fortabes hvis du ikke sagsøger inden et halvt år, hvorfor du snarrest skal søge bistand.
Kontakt mig gerne på 30131443.
Mvh
Erik Matthiesen

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.