Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Sælger løber fra aftale

Jeg har et spørgsmål ang. køb af andelsbolig hvor sælger er løbet fra aftalen. Hele sagen er som følger: Vi ser andelsboligen i den blå avis og ringer til sælger og aftaler en fremvisning. Da vi kommer frem finder vi ud af at sælger kun bor sammen med hende der ejer lejligheden, men det er ham vi har hele korrespondancen med. Efter fremvisningen sender vi et tilbud til sælger og han sender et svar som vi godtager og begge accepterer. Efter dette er vi til endnu en fremvisning, som forløber godt og vi skriver til sælger at vi meget gerne vil have boligen. Efter dette svarer sælger at vi kan regne med at det er vores og han vil sætte alle andre tilbud på standby og at han vil gå igang med at få synet lejligheden og få lavet en købsaftale. Dette vil tage 10-12 arbejdsdage + en uge. I mellemtiden tager vi i banken og får oprettet lånet og en livsforsikring som skal sikres os gensidigt. Da den aftalte periode er gået skriver sælger: Pga. personlige omstændigheder så er købet gået i vasken. Kan han bare gøre dette? Vi har hele korrespondancen pr. mail! Kan man holde ham erstatningspligtig? Vi har jo haft nogle omkostninger med at skifte bank og der er også omkostninger på lånet, men det er bare ikke blevet effektueret endnu. Kan vi evt. holde ham ansvarlig for 1% af købssummen? (1. million kr.)

Vores svar fra

Der er ingen aftale før såvel køber som sælger har underskrevet og andelsboligforeningen har godkendt købet. Det er tvivlsomt om I kan få sælger dømt til at underskrive en salgsaftale på det grundlag som I beskriver i jeres mail.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.