Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Sælger har fået et bedre bud og fortrudt salgsaftale

Min kæreste og jeg har forhandlet om prisen på en andelsbolig i samme forening, som vi allerede bor i. Forhandlingerne er sket uden mægler. Vi har fået prisen ned og sælger har d.11.07.11 accepteret vores bud pr mail (vi har en mail, der lyder: “vi accepterer jeres bud”) og d.21.07.11 modtog vi aftale om overdragelse af andel , indbetalingskort og alle de andre nødvendige papirer. Aftalen var, at vi d.26.07.11 skulle mødes med bestyrelsen og underskrive overdragelsen. I dag, d.22.07.11 ringede sælger imidlertid og fortalte, at de havde fået et højere bud og derfor ikke kan sælge til os. Hvor står vi? Det er vel fair nok, at sælger fortryder, men kan denne forpligtes til at betale et erstatningsbeløb til os? Vi har været i bank, fået forældre til at låne os penge, sat vores egen lejlighed til salg via website og allerede haft interesserede købere ude at se på lejligheden. Vi synes selvfølgelig, at det er en rigtig ærgelig situation. Hvad hvis sælger siger, at vi så må købe til vores oprindelige bud, er vi så bundet til det? Vi er kede af deres håndtering af salget og har derfor ikke megen lyst til at handle med dem.

Vores svar fra

Salget er ikke at betragte som endeligt før, at der er underskrevet på overdragelsesaftalen.

En mail i sig selv betragtes ikke uden videre som juridisk bindende, idet den ikke indeholder en underskrift.

Derfor vil I efter min opfattelse ikke kunne få nogen erstatning. Det kan først komme på tale, hvis selve overdragelsesdokumentet var underskrevet.

Med venlig hilsen
ADVODAN

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

ADVODAN | Ndr. Ringgade 70C | Skovsø | 4200 Slagelse
Tlf: 57 86 46 00 | Dir: 57 86 46 10 | Fax: 58 50 03 77
E-mail: cjth@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.