Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Sælge andelslejlighed under vurderingspris

Hej Vi går og kigger efter en ny andelslejlighed, og har i den forbindelse også været ude og se på en. Vi synes dog andelsprisen er for høj og sælger er egentlig også parat til at gå ned i pris, men han siger, at han har fået at vide af sit administrationsselskab, at han ikke må sæge den til under vurderingsprisen. Kan det virkelig passe?

Vores svar fra

Det lyder ikke helt rigtigt! Loven og vedtægterne fastsætter sædvanligvis grænsen for, hvor meget andelslejligheden maximalt må sælges for. Jeg har aldrig hørt om vedtægter, der skulle sætte en minimumsgrænse og sådanne vedtægter må formentligt også forventes at kunne blive tilsidesat, da andelshaverne ellers ville blive stavnsbundet til lejligheden.
 
Du kan jo spørge sælger, hvoraf det skulle fremgå.
 
 
Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.