Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Røgfri hus

I vores andels er det forbut at ryge på træppe og fælles arealer.
Da den eneste på opgang der ryger sælger nu hendes andel, kunne vi tænke os at stemme på en ekstraordinærgeneralforsamling om en helt røgfrit hus, dvs. at man må heller ikke ryge i lejlighedder.
Huset er meget gammelt og røg kommer igennem væg og etager. Kan det lad sig gøre?

Vores svar fra

Det er min vurdering, at generalforsamlingen hverken med almindeligt eller kvalificeret flertal kan bestemme, at en ejendom skal være helt røgfri, dvs. at der heller ikke må ryges i de enkelte lejligheder.

Fordi et totalt rygeforbud vil være et meget væsentlig indgreb i den naturlige råden, som en andelshaver har over sin egen bolig. Desuden vil det typisk have været helt afgørende for den ”rygende” andelshavers køb af boligen, at denne kunne fortsætte med at ryge inden for hjemmet fire vægge.

Derfor er det min vurdering, at generalforsamlingen alene kan træffe beslutning om totalt rygeforbud i ejendommen med enstemmighed.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.